Välkommen till Wikan Personal

Wikan Nyheter

Wikan Personal finns idag på 15 orter runt om i landet. Tillsammans bildar vi en stor koncern med ett gemensamt mål - att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi är stolta över vårt arbete och vill att ni ska kunna ta del av våra tankar, förändringar, idéer och nyheter.

Nedan finner du uppdateringar i form av tips, trix, artiklar och intervjuer av oss, eller med oss på Wikan Personal.

WIKAN GILLAR LOKALT!

 

Nu går vi över till lokala sidor på Facebook - är du med? Missa inte chansen att ta del av jobb och nyheter i ditt område! Gilla din lokala sida!

 

Från norr till söder (klicka på orten för att komma direkt till sidan!):

 

Pandemins påverkan på bemanningsbranschen

 

Vår Vice VD Thomas ger sin bild av hur han tror att pandemin kommer påverka branschen under året.

 

- Jag tror att bemannings- och rekryteringsbranschen kommer att få mycket att göra under 2021. Förhoppningsvis kommer vaccinering av befolkningen att få fart på samhället igen. Många har behov av att komma igång. Dessutom finns det företagare och anställda som passar på att göra förändringar. Det kan vara omorganisationer eller helt enkelt att man passar på att göra nya saker. De som kan erbjuda nya möjligheter i ett brett perspektiv kommer ha stora möjligheter under 2021. Wikan har många bra alternativ.

Läs hela intervjun på vår Facebooksida. Följ gärna vår sida! Du kommer till den genom att klicka på länken nedan:

 https://www.facebook.com/wikanpersonal 

I samhället just nu

 

Dan Samuelsson, VD på Wikan Personal delar med sig av sina bästa råd till alla er som står som arbetssökande just nu.


–Trots pandemin så rullar de flesta arbetsplatserna i Sverige på, om inte som vanligt, så ändå med okej fart. Dock är det så att vissa branscher har drabbats hårt och en del av dessa kommer kanske aldrig tillbaka till den situation som gällde innan pandemin. Mitt råd är att söka jobb som vanligt och kommer du från de branscher som har det som svårast ska du ta dig en allvarlig funderare kring om du ska prova söka arbete i någon annan bransch eller utbilda dig till något nytt yrke. Kanske är det nu du ska ta tillfället att prova något annat som du drömt om. Kriser är jobbiga när man är mitt i dem, men oftast kommer det något bra ut i andra änden av krisen. När jag träffar arbetslösa så tycker de flesta att livet är jobbigt och man mår ofta inte bra av den ovisshet som arbetslösheten innebär. När jag längre fram träffar samma personer igen så har de flesta fått ett nytt arbete och gemensamt för många av dem är att de är mycket glada över de nya utmaningar som det nya arbetet innebär. Min förhoppning är att alla människor ska få känna sig behövda och ha förväntningar på sig – det är så vi växer som människor” säger Dan Samuelsson.

Rätt person på rätt plats tack vare Wikan Personal

Wikan Personal etablerade sig i Skellefteå för fem år sedan och har nu expanderat till att idag vara sju medarbetare på kontoret i Skellefteå. Vår styrka är vårt breda nätverk, vår kompetens där vi alla är nischade inom olika branscher och yrkeskategorier. Vi är en könsblandad grupp med en bra åldersspridning, olika uttrycksätt och erfarenheter vilket gör oss till ett starkt team, säger Kenneth Vidmark, platschef på Wikan Personal i Skellefteå. Strax före semestern flyttade kontoret in i en nyrenoverad, större, och helt anpassad lokal utifrån verksamhetens behov.

Artikel från Medvind Skellefteå november 2020

Läs artikeln här!

Årets företagare i Kristianstad 2020!

Fantastiskt roligt att vi fått det hedersamma priset som Årets företagare i Kristianstad. I Kristianstad finns vårt huvudkontor och det var också här i staden och i Tomelilla som företaget startades för snart 10 år sedan.

Nedan följer juryns motivering:
Företaget grundades i maj 2011 med en vision om att vara det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.
Verksamheten har från start expanderat till att 2019 omfatta en koncern med 10 bolag, kontor i bl.a Kristianstad Stockholm mfl.
Verksamhet bygger på att finnas nära till hands för att alltid tillgodose bra service både för kunder och anställda.
Lokalt fokus är en självklar komponent, vilket tillför ökad sysselsättning i de orter som verksamheten finns.

Om att bygga verksamheten på laget

De senaste åren har vi i rekryteringsbranschen sett en tydlig trend i vad medarbetare värdesätter högst hos sina arbetsgivare. Från att anställningstrygghet och hög lön legat i topp värdesätts nu i större utsträckning en trivsam arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och ett gott samarbete med kollegor. Då trivs vi på jobbet och blir mer engagerade vilket, såklart, ger positiva effekter för våra arbetsgivare. Det är inte rocket science, jag tror vi alla känner igen ett sammansvetsat och engagerat team när vi stöter på det (eller ännu bättre – när vi får ingå i ett!).

Läs mer

Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår