Välkommen till Wikan Personal

Wikan Nyheter

Wikan Personal finns idag på 15 orter runt om i landet. Tillsammans bildar vi en stor koncern med ett gemensamt mål - att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi är stolta över vårt arbete och vill att ni ska kunna ta del av våra tankar, förändringar, idéer och nyheter.

Nedan finner du uppdateringar i form av tips, trix, artiklar och intervjuer av oss, eller med oss på Wikan Personal.

Om att bygga verksamheten på laget

De senaste åren har vi i rekryteringsbranschen sett en tydlig trend i vad medarbetare värdesätter högst hos sina arbetsgivare. Från att anställningstrygghet och hög lön legat i topp värdesätts nu i större utsträckning en trivsam arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och ett gott samarbete med kollegor. Då trivs vi på jobbet och blir mer engagerade vilket, såklart, ger positiva effekter för våra arbetsgivare. Det är inte rocket science, jag tror vi alla känner igen ett sammansvetsat och engagerat team när vi stöter på det (eller ännu bättre – när vi får ingå i ett!).

Läs mer

Vi säger välkommen till vår nya Vice VD, Thomas Falkstrand

 

Berätta mer om din nya tjänst.

Min roll på Wikan är att leda fyra nya dotterbolag i Trollhättan, Stockholm, Bollnäs och Karlstad. Dessa verksamheter är startade under hösten 2019 och vintern 2020. I mitt uppdrag ingår också att leda Wikan Personals arbete tillsammans med ONE Nordic. ONE Nordic ska byta ca 2 miljoner elmätare i Sverige och Wikan skall personalförsörja detta stora projekt.

 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag älskar att jobba med människor och ser fram emot att lära känna nya personer. Dessutom ser jag fram emot att utveckla nya verksamheter, långsiktigt, tillsammans med medarbetare och kunder.


Berätta vad du har för bakgrund och hur du hamnade här hos oss.

Jag har arbetat med några olika verksamheter tidigare som förhoppningsvis ger mig en bred bas att bygga på i Wikan. Jag har jobbat som Produktionschef både i livsmedelsindustrin och inom återvinningsbranschen. Innan dess haft olika roller i Försvarsmakten som officer, bland annat som lärare vid officershögskolan.


Var tror du att Wikan Personal är om 5 år?

Om 5 år har vi på Wikan utvecklat våra nya dotterbolag till samma nivå och kvalitet som våra befintliga kontor har byggt upp. Wikan kommer att vara en naturlig arbetsgivare och samarbetspartner på alla de platser som Wikan verkar ifrån. Att finnas på plats och bemöta människor, både kunder och anställda, på samma sätt som man själv vill bli bemött. Vi bygger vidare på förtroendet mellan medarbetare och kunder som är Wikans signum.

I samhället just nu

 

Dan Samuelsson, VD på Wikan personal uttalar sig om permiteringslösningar för visstidsanställda och bemanningsanställda.


– Det är svårt för företagen att förhålla sig till skrivningarna. Jag kan inte förstå varför regeringen diskriminerar vissa typer av anställda från möjligheten att behålla jobben i det här svåra läget, säger Dan Samuelsson.

Läs artikeln här! 

Förändringens vindar och urväxta kläder

Förändring och framförallt tillväxt är något som präglat en stor del av Wikankoncernens arbete den senaste tiden. Vi har en ny hemsida, en ny vice VD har dessutom startat kontor på fyra nya orter. I vår artikel kan du läsa mer om vad som hänt på Wikan det senaste halvåret.

Läs artikeln här!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår